Politieverhoor hennepkwekerij informatiebrochure

Bent u uitgenodigd voor een politieverhoor wegens een hennepkwekerij of verwacht u binnenkort een politieverhoor te krijgen, dan is het belangrijk dat u zich hierop goed voorbereid. U moet weten wat u wel en niet kunt verklaren zodat u kunt voorkomen dat u zich onnodig belast en later een hoge ontnemingsvordering opgelegd krijgt.

Politieverhoor

De verklaring die u aflegt tijdens het politieverhoor vormt veelal de basis voor de verdere strafzaak en is in zoverre vaak in doorslaggevende van invloed voor de uitkomst van de strafrechtelijke procedure. In het kader van de voorbereiding van het politieverhoor dient u vooraf een aantal beslissingen te nemen over wat u gaat verklaren:

  • Was het uw hennepkwekerij of hebben anderen de hennepkwekerij opgezet?
  • Wist u van de hennepkwekerij?
  • Wie was er nog meer betrokken bij de hennepkwekerij?
  • Wie heeft de hennepkwekerij opgezet en hoe is dat gegaan?
  • Wat was uw rol bij de hennepkwekerij?
  • Hebt u geld verdiend aan de hennepkwekerij? Zo nee, hoe komt dat?

Valkuilen tijdens politieverhoor

Het lijkt misschien wel eenvoudig om deze vragen zo even te beantwoorden, maar niets is minder waar. Al snel loopt u het risico dat u zichzelf belast, met alle (financiële) gevolgen van dien. Zo zien we vaak dat verdachten bij de politie verklaren dat ze weliswaar geoogst hebben, maar dat die oogst om wat voor reden ook is mislukt. Dat is echter een voor de verdachte belastende verklaring. Het gevolg van deze verklaring is namelijk dat de bewijslast wordt opgedraaid: u moet bewijzen dat de oogst is mislukt en waardoor dat is gekomen. Dit bewijs is vrijwel niet te leveren. Dit is slechts een van de vele valkuilen tijdens het politieverhoor wegens een hennepkwekerij.

Informatiebrochure politieverhoor

Ter voorbereiding op het politieverhoor bij hennepkwekerijen hebben wij een uitgebreide informatiebrochure opgesteld. De brochure ‘politieverhoor hennepkwekerij en ontnemingsvordering‘ kunt u direct online bestellen. De informatiebrochure bevat alle informatie, tips en adviezen die u nodig heeft voor het politieverhoor na ontdekking van de hennepkwekerij.

De informatiebrochure is volledig geactualiseerd. De laatste wetswijzigingen en jurisprudentie zijn in de brochure verwerkt. De informatiebrochure bereidt u volledig voor op het aanstaande politieverhoor, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op de wettelijke vereisten voor een bewezenverklaring van het opzettelijk aanwezig hebben van een hennepkwekerij en/of het telen van hennep en de vragen die u in dat kader kunt verwachten. In de informatiebrochure hebben wij de juridische materie zo simpel mogelijk voor u uitgelegd, zodat het voor een ieder begrijpelijk is. De brochure is hierdoor goed leesbaar.

Wij raden u aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

> Bestel informatiebrochure ‘hennepkwekerij en ontnemingsvordering’

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden