Hennepsoorten

Er best aan grofweg drie soorten hennepsoorten:

  • Skunk (Top 44 / victorie)
  • Witte wiet (White widow; K2)
  • Haze (amnesia, Jack Herrer)

White widow

De White Widow is een witte wiet soort en een van de sterkste soorten met veel THC.
Het is een kruising tussen de indiase Indica en een Braziliaanse Sativa.Halverwege jaren negentig was er een legende geboren, White Widow verscheen vrijwel direct op elke menu lijst van elke coffeeshop in Nederland . De populariteit van de white widow is niet alleen te danken aan de naam . De white widow is met name bekend door zijn hoge THC-gehalte . White Widow is ook populair bij de kwekers vanwege zijn hoge opbrengst . De vrouwelijke White Widow groeit snel en heeft dikke toppen. De smaak en geur van White Widow zijn te omschrijven als : zoet en scherp.

Bloeiperiode na: 50 -55 dagen
Hoogte: 100 - 160 cm
Opbrengs : 400 gr./m2 
THC %: 15 - 20 %
Oogstmaand (buiten): aug - okt

Power plant (PP)

Deze varieteit ( hoofdzakelijk sativa ) is ontwikkeld in 1997 uit nieuwe Zuid-Afrikaanse genetica. Deze soort is alleen teruggekruist en zeer THC-rijk. Een zeer populaire soort , die in Nederland voornamelijk in stek te verkrijgen is . Dit is zonder meer een van de vaakst gekweekte soorten in Nederland , omdat het een zeer sterke fantastische stressvrije plant en makkelijke soort is die toch een 'lage' struik bezorgt aan de gebruiker.Power Plant is een zeer snelle bloeier die betrouwbare, zware oogsten voortbrengt van grote compacte toppen. Power plant is makkelijk en ideaal voor een beginnde kweker. Deze overheersend Indica ganja heeft genetisch een Sativa invloed die het effect versterkt en een lekkere high aan een ongelooflijk sterke stoned toevoegt.

Bloeiperiode na: 50 - 60 dagen
Hoogte: 100 - 145 cm
Opbrengst: 400 gr./m2
THC %: 15 %
Oogstmaand (buiten): okt (2e week)

Northern Light X (NLX)

Northern Light X is een in California ontwikkelde varieteit van cannabis die in de jaren '60 van de 20e eeuw in Nederland werd ingevoerd en de basis vormde voor de huidige nederwiet. De plant is voornamelijk van de cannabis Indica soort. Northern Lights is een van de sterkste soorten wiet. Northern Light X is echt een succes geworden , de goede opbrengst , smaak en high gecombineerd vormen samen een geweldig nieuw product. Vele hebben hem lief voor zijn heftige effect, anderen om de aparte geur. 
Een professioneel kweker kan er toppen met 39 % THC afhalen.
Northern Light X heeft een zacht kruidig aroma.

Bloeiperiode na: 50 - 55 dagen
Hoogte: 100 -135 cm
Opbrengst: 400 gr./m2
THC %: 20 -25 %

Superskunk

Deze soort is een van de eerste die in sterkte niet onderdoet voor geimporteerde hasj in coffeeshops. Betrouwbare all-round prestaties maakt dit een van de topstammen voor kwekers, erg geliefd bij zowel grote als kleine kwekers. Makkelijk te kweken en te klonen. Superskunk is makkelijk te knippen dan de 'witte' soorten. De opbrengsten kunnen lucratief zijn. Nog steeds beroemd om zijn krachtige smaak en sterke high.

Bloeiperiode na: 50 - 55 dagen
Hoogte: 100 - 150 cm 
Opbrengst : 450 gr./m2 
THC %: 8 -15 %
Oogstmaand (buiten): aug - okt

Top44

Top44 is een van de beste commerciële soorten. Het bloeit zeer snel, onder ideale omstandigheden na ongeveer 6 weken. Deze soort groeit niet hoog en vertakt zich niet teveel uit, waardoor het ideaal is voor tuinen/binnenteelt met een beperkte omvang.Top44 is een sterke plant die makkelijk te kweken is, een goede soort voor de beginnende kweker. De smaak is diep, scherp met een lang aanhoudende buzz.

Bloeiperiode na: 50 - 55 dagen
Hoogte: 100 -125 cm
Opbrengst: 450 gr./m2
THC %: 8 - 15 %
Oogstmaand (buiten): aug - sept

K2

K2 is zeer sterke nederwiet-soort, populair in Nederland en Belgie . K2 is een wat oudere soort en goed bekend onder de commerciele wiet kwekers. Makkelijk te kweken en heeft opbrengst met heel veel THC . Het is een relatief compacte plant met harde toppen. K2 is makkelijk dicht op elkaar te zetten en is dus ideaal voor kleine als grote ruimtes.

Bloeiperiode na: 50 - 55 dagen
Hoogte: 100 -145 cm
Opbrengst: 450 gr./m2
THC %: 8 - 15 %
Oogstmaand (buiten): sept - okt

Bubbelicous (bubble gum)

Voor het eerst gemaakt in het mid westen van de Verenigde Staten en daarna naar  Nederland gebracht voor verdere ontwikkeling. Bubble gum heeft krachtige groei en heeft hoge THC-gehalte. Een plant met veel ronde super harde toppen. Als je het rookt is het lekker zoet van geur en smaak . Soms kan zij de smaak van kauwgom achterlaten als men haar rookt.
Bloeiperiode na: 50 - 55 dagen
Hoogte: 100 - 130 cm
Opbrengst: 400 gr./m2
THC %: 15 - 20 %
Oogstmaand (buiten): sept - okt

Orange Bud

Orange Bud komt uit California en is door vele wiet kwekers geselecteerd voor zijn sinaasappel smaak en oranje haartjes. Orange Bud is onder alle omstandigheden makkelijk te klonen en te kweken . Onder ideale omstandigheden kan er grote opbrengst van goede kwaliteit worden behaald. Orange Bud wordt door wel ervaren als beginnende kwekers gebruikt .

Bloeiperiode na: 50 -55 dagen
Hoogte: 100 - 150 cm
Opbrengst: 400 gr./m2
THC %: 5 - 10 %
Oogstmaand (buiten): jul - aug - sept

Hollands Hoop

Hollandse Hope is een stabiele wiet kruising van Afghaan en een veel vroeg bloeiende Nederlandse skunk. Hollands Hope is een nederwiet soort en wordt gekweekt sinds 1980 .
Dit is een ideale buiten plant die gewend is aan koude en natte nazomers dus ideaal om buiten te kweken. Hollandse Hope is niet zo schimmelgevoelig en redelijk ziekte bestendig dus ideaal voor beginners. Hollandse Hope heeft een citroen zoete geur heeft goede opbrengst . 
Bloeiperiode na: 50 - 55 dagen
Hoogte: 100 - 180 cm
Opbrengst: 450 gr./m2
THC %: 5 - 10 %
Oogstmaand ( buiten ): sept - okt

B52

Vrouwelijke B-52 is een vroegbloeier met kolossale wiet toppen, dankzij de kruising met Big Bud. B-52 heeft een lekkere zoete smaak en je wordt ook lang 'stoned' van waarbij je bijna K.O. krijgt. B-52 is waarlijk een superieure kruising. B-52 kan gemakkelijk ruim 500 gram wiet per vierkante meter halen. Dit is ideaal voor de commerciele kweker.

Bloeiperiode na: 50 -55 dagen
Hoogte: 100 - 130 cm
Opbrengst: 500 gr./m2
THC %: 8 - 15 %
Oogstmaand (buiten): jul-aug-sept

Snow White

Snow White is een van de beste 'witte' wietsoort . De kruising met Indica geven de Snow White meer opbrengst dan haar familie lid White Widow. Deze plant heeft vette plakkerige toppen met erg veel THC. Goed geschikt voor zowel aarde als hydro . 
Bloeiperiode na: 50 - 55 dagen 
Hoogte: 100 - 150 cm 
Opbrengst: 400 gr./m2
THC %: 15 - 20 %
Oogstmaand (buiten): sept - okt

Ice

Vrouwelijke Ice planten zijn een unieke combinatie van kwaliteit en een goede opbrengst.
In de genetica van Ice zitten een mix van afghaan , een speciale skunk , NLX en shiva. Na selectie van duizenden planten kwam deze legendarische wiet . Ice toppen zijn overdekt met duizenden kristallen en hebben ijzerharde toppen. Ice kan zowel op aarde als hydro gekweekt worden . Ice heeft een heftige effect en de geur is sterk.

Bloeiperiode na: 50 -55 dagen
Hoogte: 100 -130 cm
Opbrengst: 450 gr./m2
THC %: 15 - 20 % 
Oogstmaand (buiten): onbekend

Super Silver Haze

Super Silver Haze is geen 'witte' wietsoort maar haze , de naam zegt het al . Super Silver Haze is een van de sterkste wietsoorten. De genetica van deze plant bestaat uit Skunk, Northern light en Haze. De aroma van deze wietplant is lastig te omschrijven , we houden op een vreemde dennengeur met een benzinegeur.

Bloeiperiode na: 70 - 77 dagen
Hoogte: 110 - 175 cm 
( groeit in breedte met behulp van netje )
Opbrengst: 800 gr./m2
THC %: 15 -20 %
Oogstmaand (buiten): okt

Amnesia Haze

Amnesia Haze is een welbekende hazesoort in Nederland. Hij wordt in veel shops verkocht. Een Amnesia moet zijn naam eer aan doen ( geheugenverlies geven ). Amnesia is zeer populair onder de 'haze' liefhebbers. Amnesia is een bekende cannabis soort voor professionele kwekers. Amnesia haze is van smaak zuur en scherp. Het effect van deze Amnesia Haze slaat vrij snel in en is met name geestelijk en vrij sterk , ook ervaren rokers erkennen dit .De Amnesia Haze is lichtgroen van kleur, groen van het blad met daarbij oranje en bruine haartjes en met veel THC.

Bloeiperiode na: 70 - 84 dagen
Hoogte: 80 - 110 cm
Opbrengst: 650 gr./m2
THC %: 15 - 20 %
Oogstmaand (buiten): sept - okt

BRON: Wietstekje.nl

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden