Hennep en hennepplanten

De hennepplant is de eenjarige kruidachtige plant Cannabis Sativa, ook wel kortweg cannabis genoemd. In Nederland noemen we de cannabisplant hennep. De hennepplant is tweehuizig en bloeit met groenachtige bloemen. De meeldraad bloemen staan in pluimen en de stamperbloemen staan in de bladoksels in aren.
Als je de vrouwelijke bloemtoppen van de hennepplant droogt en verkruimelt, krijg je hennep, ook wel wiet of marihuana genoemd.

> Verschil hennep en hasj

Hennepsoorten

Er bestaan grofweg drie soorten hennep:

  • Skunk (Top 44 / victorie)
  • Witte wiet (White widow; K2)
  • Haze (amnesia, Jack Herrer)

Iedere soort hennep heeft haar eigen eigenschappen voor wat betreft de groei- en bloeiperiode, het THC-gehalte, de grootte van de hennepplanten, en de opbrengst in gram per m2. Met name voor de ontnemingsvordering kan het van belang om te weten met welke hennepsoort je te maken hebt, zodat eventueel op die grond het door politie en justitie berekende wederrechtelijk verkregen voordeel. 

> Meer informatie hennepsoorten 

Hennepstekken

Een hennepstek is niets anders dan een klein zijtakje met blad van de moederplant. Van een moederplant kunnen meerdere hennepstekken worden gesneden. Meestal gaat het om de groeiende toppen van zijtakken, nu dit het beste stekmateriaal is. Hennepstekken zijn over het algemeen minimaal 10 centimeter lang en bevat minimaal een volgroeid blad. Voor het kweken van stekken is niet veel licht nodig. 

> Meer informatie hennepstekken

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden