Aftrek kosten hennepstekken

Bij hennepkwekerijen wordt meestal gebruik gemaakt van hennepstekken die bij anderen worden ingekocht. Ook hier wordt niet met bonnetjes gewerkt, waardoor het niet eenvoudig is om de werkelijke kosten aan te tonen. Wel kunt u eventueel bij de politie een verklaring afleggen over de gemaakte kosten voor de hennepstekken, maar het blijft dan altijd de vraag in hoeverre u wordt geloofd.

Geschatte kosten hennepstekken

In het rapport Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht - standaardberekeningen en normen gaat men uit van een vast bedrag van € 2,85 per hennepstek. Dit bedrag is gebaseerd op vergelijking van verschillende meldingen over de bedragen die het Coördinatiepunt Nationaal Netwerk Drugsexpertise van het KLPD.

Hogere prijs hennepstekken

In de media horen we ook geluiden dat de prijs per hennepstek inmiddels een stuk hoger zou liggen, vanwege de intensieve politieacties:

"Criminelen hebben er ook echt last van. „We horen ze op telefoontaps inmiddels klagen over de kwaliteit en de prijs van stekjes”, zegt Kiers. „Vorig jaar kostte een stekje nog 1,90 euro, nu 7,50.”"
(bron: Liever kaalplukken dan de cel in (NRC)

Op zitting kan hier verweer op worden gevoerd. 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden